0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: 192
Razpoložljivost: Na zalogi
39.90€

 

 

Znanstveno ozadje kreme

Kolagenska mreža je sestavljena iz kolagenskih niti in v manjši meri tudi elastina. Kolagenske niti morajo biti prisotne v optimalni količini, morajo biti nepoškodovane in med seboj natančno urejene, da bi koža navzven delovala sijoča, prožna in mladostna.

Struktura kolagenske mreže se ves čas spreminja. Kolagenske niti se razgrajujejo, ob tem pa se v fibrocitih tvorijo nove kolagenske niti, ki nadomeščajo poškodovane. Obnavljanje kolagenske mreže mora biti tako hitro in učinkovito.

Razgradnjo kolagenskih niti povzročijo encimi – metaloproteinaze, ki povedano poenostavljeno delujejo – kot bi s »škarjami« rezale kolagenske niti.

Delovanje metaloproteinaz aktivira molekula Angiotensin II. Delovanje Angiotensina II spodbudijo škodljivi dejavniki kot so izpostavljenost sončnim žarkom, onesnažen zrak, hormoni, prehrana, staranje, stres,...

Če poškodovane kolagenske niti nadomesti ustrezen nov kolagen, na kolagenski mreži ni poškodb. Žal pa prepogosto nastajanje novega kolagena ne uspe slediti njegovi razgradnji.

Angiotenzin II je močan aktivator metaloproteinaz in posledično razgradnje kolagenskih niti.

Če zmanjšamo in upočasnimo delovanje Angiotensina II, zmanjšamo okvaro kolagenske mreže ter spodbujamo nastanek »dobrega« kolagena. Boljša kot je kolagenska struktura kože, bolj je le ta gladka, sijoča, gube pa manj globoke in manj vidne.

Inovacija UNDO: Izjemno delovanje Undo kompleksa

Krema UNDO vsebuje ključno patentirano učinkovino imenovano Undo kompleks™. Le ta učinkovito inhibira delovanje Angiotenzina II v dermisu in s tem:

 1. Zavira razpadanje kolagenske strukture
 2. Spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken
 3. Izboljša strukturo kolagenske mreže

Undo klinična študija iz nedovisnega dermatološkega laboratorija pokazala izjemne rezultate.

Undo klinična študija se je izvajala v neodvisnem dermatološkem laboratoriju DermoConsult. Izsledki študije so se izkazali za izjemne, saj je EDINA krema, ki je bila pozitivno ocenjena na vseh 10 parametrov, ki ocenjujejo kvaliteto kreme.

Po 4ih tednih uporabe krema UNDO dokazano:

 1. Poveča čvrstost kože (+17%)
 2. Poveča elastičnost kože (+10%)
 3. Poveča debelino kože (+12%)
 4. Poveča odpornost kože na utrujenost (+12%)
 5. Poveča antioksidativen učinek na koži (+44%)
 6. Poveča navlaženost kože (+40%)
 7. Poveča regeneracijo kože (+25%)
 8. Poveča zaščito kože (+ 30%)
 9. Zmanjša globino gub (-25%)
 10. Zmanjša volumen gub (-18%)

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje