Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli v spletni trgovini biolek.si. S spletno stranjo upravlja podjetje Biolek d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za vse uporabnike veljajo v nadaljevanju navedeni splošni pogoji, ki jih je potrebno upoštevati. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.V primeru, da se z navedenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletno stran zapustite. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh biolek.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je vsak, ki se brezplačno registrira v spletni trgovini.

Cene in plačilni pogoji

Vse objavljene cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo za nakup preko spletne trgovine biolek.si. in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko. 

Načini plačila v spletni trgovini biolek.si

Plačilo izbranega blaga je možno poravnati na sledeče načine:

- plačilo po povzetju ob prevzemu pošiljke (kupec plača blago ob prejemu pošiljke poštnemu uslužbencu ali na pošti v primeru, da ste ob obisku dostavljalca pošiljke odsotni)

- plačilo po predračunu (po položnici); uporabnik po elektronski pošti prejme predračun v katerem so zajeti vsi podatki, pri čemer znesek nakupa preko banke ali spletne banke nakaže na transakcijski račun SI56 6100 0000 6571 418

- paypal (nakazilo preko paypal ponudnika)

Pri plačevanju preko predračuna je na plačilnem nalogu potrebno obvezno vpisati ime in priimek kupca. V trenutku prejetega nakazila bo ponudnik odposlal naročeno blago in o tem obvestil kupca po elektronski pošti.

V ceni pod 80€ ni všteta poštnina in se le ta zaračuna ob prevzemu naročenega blaga.
Omejitev odgovornosti

Podjetje Biolek d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost, točnost in popolnost podatkov, objavljenih na tej spletni strani. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do spreminjanja vsebine spletne strani brez predhodnega obvestila . Za kakršnekoli posledice, ki bi nastale zaradi sprememb vsebine, podjetje ne prevzema odgovornosti. 

Postopek registracije uporabnikov

Strani spletne trgovine biolek.si so na voljo tako registriranim uporabnikom, kakor tudi anonimnim obiskovalcem spletne trgovine. Vsak uporabnik pri brezplačni registraciji prejme svoje geslo. Vsak uporabnik zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno sam oz. njegov pooblaščenec.

Naročila in prednaročila

Možnost za oddajanje naročil je 24 ur na dan, vse dni v letu. Obdelava naročila se začne takoj po prejemu naročila preko nakupovalne košarice. Po opravljenem postopku nakupa bo uporabnik peko elektronske pošte prejel obvestilo o prejemu naročila z vsemi potrebnimi podatki o nakupu. Pri tem kupec mora biti pozoren na pravilen vnos podatkov. Kupec prejme elektronsko sporočilo tudi v trenutku odpreme blaga. Naročilo bo predvidoma dostavljeno naslednji delovni dan. Za zamude nastale s strani dostavnega podjetja ali za zamude dobaviteljev pri izdobavi izdelkov, ponudnik storitev ne odgovarja. Ko uporabnik odda naročilo se smatra da le-ta sprejema in se strinja z navedenimi splošnimi pogoji.

Uporabniki lahko prednaročila oddajo kadarkoli. Pri tem je potrebno spremljati tudi datum izzida določenega izdelka, kateri se nahaja v opisu izdelka. Izdelke naročene preko prednaročil bo možno prevzeti na dan uradne izdaje posamezne igre.

Biolek d.o.o. ne nosi naknadne odgovornosti za primer, da ni v stanju dobaviti določenega artikla ali za primer zamude pri dobavi.

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo izdelkov, vračilo vplačil

Uporabnik ima po 43.č členu Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga oz. oddaji naročila ponudnika preko elektronskega naslova info@biolek.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, katerega mora poravnati potrošnik v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, katera mora biti nepoškodovana, v nasprotnem primeru se vračilo blaga zavrne. V primeru, da uporabnik naroči dva ali več izdelkov hkrati, ima le-ta pravico od odstopa od pogodbe tudi za posamezne izdelke. Ponudnik vrne celotno kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe, pri čemer se bo kupnina vrnila preko transakcije na uporabnikov TRR. 


Odprema, dostava in prevzem izdelkov

Izdelki bodo uporabniku dostavljeni po pošti v dogovorjenem času. Izdelki na zalogi bodo odposlani še isti dan oz. najkasneje naslednji dan po prejemu vašega naročila. Ob nedeljah in praznikih ne izvajamo odpreme. V kolikor izdelka ni na zalogi oz., da iz kakršnihkoli razlogov ne moremo odpremiti naročenega izdelka vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru, da ob obisku dostavljalca pošiljke ne boste dosegljivi, boste o dospeli pošti dobili obvestilo. V tem primeru lahko naročen izdelek prevzamete na svoji lokalni pošti v roku 15 dneh. Če po 30 dneh od prejetega naročila ne prejmete naročenega blaga vam preko elektronskega naslova posredujemo sporočilo, v katerem lahko prekličete ali podaljšate naročilo, dokler izdelka ni na zalogi. Stroške pošiljanja pri naročilih do 80 EUR poravna kupec in se zaračunajo po uradnem ceniku Pošte Slovenije. Za naročila nad 80,00 EUR je dostava brezplačna. Kupec krije stroške provizije pri naročilih po povzetju. 

Poštnino lahko kupec nakaže skupaj s kupnino in se izogne dodatnim stroškom pošiljanja. V tem primeru vam pošiljko pošljemo in nimate več nobenih dodatnih opravkov.   

Prevzem je na osnovi identifikacijskega dokumenta mogoč izključno s strani tiste osebe, katere podatki (ime in priimek) so bili navedeni ob oddaji zahtevka za dostavo. 

Arhiviranje pogodb

Vse sklenjene pogodbe med ponudnikom in kupcem so arhivirane na sedežu podjetja Biolek d.o.o., Godemarci 8, 9243 Mala Nedelja. Vsi računi bodo trajno shranjeni pri ponudniku. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@biolek.si

Pritožbe in spori

Za morebitne pritožbe je kupcu na voljo elektronski naslov info@biolek.si. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru bo reševanje sporov reševalo pristojno sodišče v Mariboru. 


Pomoč in dodatna vprašanja

V primeru kakršnihkoli dodatnih informacij in vprašanj, ki se navezujejo na našo ponudbo ali uporabo spletne trgovine, nam pišite na info@biolek.si.

Piškotki

Zakaj se piškotki uporabljajo:
Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve ali da se vam ni treba vpisati vsakič, ko obiščete spletno mesto. Nekateri piškotki, na primer tisti, ki jih shranijo reklamni trakovi, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo mestom, ki jih obiskujete.

Ali lahko blokiram piškotke:
Da, piškotke lahko blokirate ali dovolite na vseh spletnih mestih oziroma izberete spletna mesta, katerih piškotki so dovoljeni, vendar se lahko zgodi, da vam spletne strani nebodo pravilno delovale.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši strani:

 

IMETIPOPISTRAJANJE
JeziklanguageZapomni si izbran jezik24h
ValutacurrencyZapomni si izbrano valuto24h
SejaPHPSESSIDTrajanje seje obiska straniko zaprete brskalnik