Free shipping

Brezplačna dostava nad 80€

Money back

Zadovoljstvo strank

Support

Podpora 24/7

media

Splošna dejstva o orehovem olju:

Orehovo olje je zelo bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, vsebuje tudi veliko vitaminov A, D, E, K ter je naravni UV zaščitni faktor. Uživanje ima blagodejne učinke na telo.

Orehovo olje v prehrani in vrhunski kulinariki:
Je izvir neomejenih kulinaričnih inspiracij. Od pokapljanja po gotovi zelenjavi, do novih okusov v povezavi s sladkovodnimi in morskimi ribami in morskimi sadeži, kot nadgradnja slanim in sladkim testeninam in vse do inovativnih sladic in sladoledov, ki jim z kapljicami orehovega olja dodamo bistveno esenco izbranega okusa. V prehrani ga še vedno najpogosteje uporabljamo kot začimbo ali zabelo že pripravljenih jedi, kot so dušena in pečena zelenjava, pri rižotah, polenti, pečenem krompirju in kot sestavino preliva za razne solate. Zaradi občutljivosti na oksidacijo ni primerno za cvrtje in pečenje.

Že pregovorno zdravju koristno:
Orehovo olje je zelo cenjeno tudi v naravnem zdravilstvu, saj pomaga pri uravnavanju telesne teže, čisti kri, znižuje maščobe in holesterol v krvi, zavira nastanek srčno žilnih obolenj, deluje protivnetno, ima blagodejne učinke na kožo, odlično hrani in obnavlja suhe in poškodovane lase in kožo. Olje najprej nanesemo na dlani in nikoli direktno na kožo in ga vtremo na želeno mesto. Če ga redno uporabljamo vsaj en mesec se počisti podkožje in obnovijo se vse tri plasti kože. Koža se v celoti obnovi, je mehka in vlažna. Za obnovo poškodovanih las ga vtremo v lasišče in po celotni dolžini las. Da bo učinek večji, ga pustimo delovati nekaj ur ali celo čez noč.
Olje uživamo 3 krat na dan po eno čajno žličko, vedno pred obrokom. To je najboljši način za hujšanje, čiščenje krvi in preprečevanje kislosti v tankem črevesju. Deluje na vse kisline, se z njimi spoji in izloči bio razgradljivi lug.
En požirek olja žvrkljamo v ustih eno minuto in ga nato pogoltnemo. Pojavi se velik pretok energije in toplota v glavi, razširijo se arterije. Tisti, ki imajo težave z vidom ali jim raste siva mrena, lahko žvrkljajo 3 krat na dan in izboljšajo počutje. Če želimo razširiti arterije v pljučih, ga najprej pogoltnemo in nato še žvrkljamo in pogoltnemo. Če orehovo olje samo pogoltnemo, se širijo arterije v trebuhu, če ga žvrkljamo in izpljunemo, se širijo arterije v nogah. Olje in slina tvorita tako močan lug, da se telo pospešeno greje.

Orehovo olje shranjujemo v temnem, hladnem in suhem prostoru.

Poskusite orehova olja OKocbek - kot že mnoge bodo tudi vas navdušila in dodala piko na i vašim kulinaričnim doživetjem tokrat v izjemni ponudbi v mesecu razstrupljanja in pričakovanju pomladi.

Hladno stiskano orehovo olje

Hladno stiskano orehovo olje

   
  • 01 Mar, 2016
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0

Ni komentarjev

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.*