Free shipping

Brezplačna dostava nad 80€

Money back

Zadovoljstvo strank

Support

Podpora 24/7

media

Z oljno terapijo se dandanes zdravi že zelo veliko ljudi. Doslej nismo zasledili nobenega stranskega učinka in nobene kontraindikacije. Takšno zdravljenje priporočamo tudi tistim, ki so prepričani, da so popolnoma zdravi, ker sproti odpravlja strupe iz telesa. To je izredno pomembno, kajti dandanes uživamo industrijsko osiromašeno, manjvredno, ekološko onesnaženo hrano in v velikih mestih, a tudi industrijskih krajih, dihamo nezdrav zrak, poln strupenih snovi.

Kako poteka oljna terapija

Kakor pravi dr. Karach, je pri zdravljenju z oljno terapijo bistveno to, da je preprosto. Pred zajtrkom damo na tešče eno jedilno žlico tega olja v usta, vendar ga ne pogoltnemo, temveč ga v zaprtih ustih skozi zobe obračamo in žvrkljamo. Čeljusti in brado tako razgibavamo 20 minut, da dobimo veliko sline, kajti to, kar počnemo, je pravzaprav ustna prebava. Olje v naših ustih postane židko, nato bolj tekoče in rumeno ali belo, obenem pa včasih tudi predivasto. Barva izpljunka je odvisna od načina predelave olja (domače, rafinirano). Po predlaganem času olje izpljunemo. Potem si ustno votlino večkrat izperemo z vodo, zobe pa očistimo z zobno krtačko in zobno kremo. Očistimo tudi umivalnik, kajti v izpljunjeni tekočini je veliko bakterij in drugih povzročiteljev bolezni ter škodljivih snovi. Po zjutraj opravljeni oljni terapiji je v ustih in v vsej ustni votlini občutek popolne higiene in slina, ki se nam nateka v ustno votlino, je kot bistra voda. Tako ugodno in prijetno začnemo dan, na delo ali kamorkoli že lahko odidemo brez kompleksov, ki nastanejo zaradi neprijetnega zadaha iz ust.

Preden se po terapiji lotimo kave, je priporočljivo, da najprej izpijemo še kozarec vode z žlico jabolčnega kisa, počasi, po požirkih.

Kako deluje oljna terapija in kaj vsebuje olje?

Pri oljni terapiji gre za ustno prebavo. Ko v ustih obračamo olje, se nabere veliko sline, tako da se skozi ustno sluznico iz krvi izsesavajo strupi. Zato tega olja nikakor ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno. Če bi eno samo kapljico te tekočine pregledali pod drobnogledom, bi videli neznansko veliko mikroorganizmov. Nekateri so nepogrešljivi, ker sprožijo kemične spremembe za predelavo in prebavo hrane, drugi so patogeni in povzročajo bolezni.

Ko imamo med terapijo olje v ustih, se dogaja tole: ko smo lačni, se vse bakterije nabirajo v želodcu in čakajo na hrano, zoprn občutek v želodcu, kadar smo lačni, je zahteva bakterij po hrani. In ker jim hrane, namreč olja, ki ga ne pogoltnemo, ne spustimo v želodec, pridejo one v usta in tam sprožijo prebavo hrane – olja. Po dvajsetih minutah žvrkljanja olja v ustih, ko se nam je nabralo nič koliko kisline – bakterij – jih izpljunemo. Tako smo se jih znebili. Za nadaljnjo prebavo potrebne mikroorganizme pa naš osebni računalnik – možgani – takoj na novo programira (in telo proizvede), tako da obenem tudi osvežuje možgane.

Ta osvežitev se pokaže takoj: povrne se nam zdrav tek, spet dobro spimo in veliko si lahko zapomnimo. Naj še omenimo: zdrav tek pomeni, da bomo jedli toliko, kolikor zahteva naše telo in da se bodo suhi zredili do optimalne teže in debeli počasi shujšali, dokler ne bodo dosegli prave teže. Tistim, ki mislijo, da so predebeli, po vsakem obroku priporočamo kozarec vode z jabolčnim kisom.

Eden najvidnejših učinkov oljne terapije je utrditev majavih zob, vračati se jim začne belina, krvavenje se ustavi, olje pa obračamo dvajset minut v ustih zato, ker se skozi ščitnico vsakih 17 minut pretoči vsa človeška kri. Ščitnica in druge žleze v našem telesu namreč delujejo kot filtri. Celice, iz katerih sestoji ščitnica, privlačijo jod. Njen z jodom bogati izloček v teh sedemnajstih minutah uniči patogene mikrobe, ki so prišli v kri zaradi kakšne kožne poškodbe, rane ali pa skozi sluznico nosa in grla, ali z absorbirano hrano iz prebavnih organov. Močne virulentne klice pešajo z vsakim prehodom skozi ščitnico. Po vsakih nadaljnjih sedemnajstih minutah so bakterije vedno šibkejše, dokler nazadnje ne izginejo. Toda to se zgodi edino tedaj, če ima ščitnica dovolj joda. Če ga nima, škodljivih mikroorganizmov, ki krožijo s krvjo, ne more uničiti, kakor je namenila mati narava.

Vse to pove, kaj zmore oljna terapija, kako dobro se počuti ščitnica, ko ji ni treba delovati z vso močjo, ker te bakterije, ki jih mora ščitnica uničevati počasi, ko kri kroži skoznjo, kratkomalo v ustih poberemo in izpljunimo. S tem ščitnico razbremenimo, saj ima še druge naloge, najpomembnejša od teh pa je obnavljanje energije za naše vsakdanje delo. Ščitnica in naša količina energije sta tesno povezani – torej je naša energija odvisna od pravilnega delovanja ščitnice. Zato se nam z oljno terapijo naglo vrača psihofizična moč, ščitnica deluje neobremenjeno, možgani delujejo sveže.

Po drugi strani se z oljno terapijo sproščajo zdravilne oljne sestavine v slino, ki jo kri neposredno vsrkava skozi sluznico. Kaj torej naša kri vsrka iz sončničnega olja? Sončnično olje je pravi zaklad vitaminov in mineralov, najpomembnejši so vitamini B, B1, B2 in E, minerali fosfor, kalij, magnezij, veliko nenasičenih kislin, karotinoidi in lecitin. S to preprosto oljno terapijo telesu samo nekoliko pomagamo. Vse nadaljnje zdravljenje opravi človeški organizem sam. Zdravi celice, tkiva in notranje organe hkrati. Preprečuje uničenje zdrave mikroflore in s tem tudi svoj razkroj. Človekovo ravnotežje ni več ogroženo, razne bolezni ne morejo več nastajati, živimo bolje in dlje.

Kaj povsem odpravimo z oljno terapijo?

V organizmu se pospeši presnova in to je pogoj za zdravje. Odpravimo glavobol, bronhitis, zobobol, tromboze, kronična obolenja krvi, artrozo, ohromelost, ekceme, želodčne čire, črevesne bolezni, srčna in ledvična obolenja, encefalitis, ženske bolezni. Oljna terapija zdravi tudi vse kronične bolezni, obolenja živcev, težave z želodcem, bolečine pljuč in jeter, epidemično razširjeno spalno bolezen in tudi bolezni, ki jih je povzročilo jemanje strupenih kemičnih zdravil. Dr. Karachi pravi, da je njegova metoda zdravilna za ves organizem hkrati in učinkuje tudi preventivno. To je posebej pomembno pri življenjsko nevarnih tvorbah in infarktnih stanjih. Glede na stadij bolezni rakastih bolnikov in bolnikov z aidsom ne more biti odveč upanje, da bo tudi njim pomagala oljna terapija, dopolnjena z vsakdanjo medicino, postom, makrobiotično hrano, poseben poudarek pa je na uživanju jabolčnega kisa, medu, limon, kvasa, ribjega olja, kalčkov (sploh sojinih), magnezijevega klorida in pozitivni usmerjenosti. Naše zdajšnje misli so preobrazba energije naše prihodnosti.

Obudimo v spominu, kako vitamini v sončničnem olju delujejo proti raznim boleznim.

Vitamin E: jetra, koža, lasje, motnje v rasti, neplodnost, arterioskleroza, srčna obolenja, motnje v meni, revmatične bolezni, rakaste novotvorbe.

Vitamini B, B1, B2: mišice, motnje v živčevju, pomanjkanje teka, motnje v presnovi, v krvnem obtoku in v nosečnosti, nemir, slaba koncentracija, utrujenost, vnetje sluznice, poškodbe kože, oči, motnje v vegetativnem živčevju.

Vitamin D: rahitis, mehčanje kosti, krči mišičevja, zobje.

Fosfor: telesu pomaga absorbirati vitamine, je prenosnik kalcija po telesu, pospešuje delovanje kostnega mozga pri obnavljanju rdečih krvnih telesc, pri rahitisu in mehčanju kosti, pospešuje zaraščanje zlomov.

Kalij: povečuje obrambno sposobnost organizma, sanira obolela mesta, utrjuje vezivna vlakna mišic in jih krepi.

Lecitin: v vseh celicah telesa pomaga spodbujati metabolizem, pospešuje spomin in moč duha, ko hrani možgane in živčevje, izboljša odpornost na poškodbe. Ob živčni izčrpanosti in pomanjkanju energije lecitin obnavlja izgubljeno moč. Naši vzhodni pradedje so že pred sto in sto leti vedeli, da lecitin v določeni hrani veča moč in vzdržljivost, hitrost in gibčnost, mladostnost in vitalnost.

Magnezij: pomanjkanje magnezija povečuje nevarnost za kardiovaskularne bolezni in neuravnoteženost želodčne kisline.

Na vprašanje, kako dolgo je potrebno izvajati oljno terapijo, naj si vsak sam odgovori. Tudi ko začutimo, da smo odpravili kako bolezen, ne odnehajmo. Neprecenljiva pomoč in prednost za nas je, če lahko telesu tako preprosto in nič kaj drago dajemo izredno pomembne vitamine in minerale, ki jih z vsakdanjo hrano ne dobimo, in po drugi strani odpravljamo strupe iz telesa.

Oljno terapijo priporočamo tudi po napornem fizičnem delu, ko nas boli hrbtenica, ali nas bolijo roke ali noge. Po končanem delu, preden se lotimo hrane, v ustih žvrkljajmo sončnično olje. Čez uro bodo izginile vse akutne bolečine in počutili se bomo kot da nismo težko delali.

Hladno stiskano sončnično olje lahko uporabljamo tudi v drugačni obliki. Po vsaki oljni terapiji, ko smo si očistili ustno votlino, pogoltnemo eno žlico tega olja in na ta način dovedemo svojemu telesu vitamine in minerale. Seveda se olje priporoča tudi za pripravo solat, marinad, in ostalih hladnih jedi. Pri postopkih temperaturne priprave hrane (dušenje, pečenje) pa se olje doda v zadnji fazi kot začimba oziroma kalorični dodatek.

Svetujejo v oljarni Kocbek

  • 27 Oct, 2018
  • Kategorije: Novice
  • Komentarji: 0
Komentarji: 0

Ni komentarjev

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.*